Kawę Tanzania AA Plus Honey z pewnością wyróżnia przedrostek zawarty w nazwie, a ściślej jest to słowo HONEY. Wyraz ten oznacza metodę obróbki ziarna, która została nazwana metodą miodową. W pierwszym etapie obróbki z ziaren zdziera się mechanicznie wierzchnią warstwę miąższu. W kolejnej fazie pozostawia się je do wysuszenia na słońcu, wraz z przylegającą resztą pulpy. Właśnie stąd uzyskano nazwę obróbki, gdyż ziarna w tym momencie są posklejane i wyglądają jak oblane miodem. Suszenie ziaren utrzymywane jest tak długo, aż ziarno osiągnie wilgoć na poziomie 12%.
- chcesz posmakować kawy, uznawanej przez koneserów jako jedną z najlepszych;
- intryguje Cię by zasmakować kawę z Tanzanii;
- lubisz kawę o wyczuwalnej zawartości słodyczy i słodkiej kwasowości;
- lubisz kawę o profilu niesłychanie owocowym;
- lubisz kawę espresso a także kawę ze spienionym mlekiem.
Ziarna Tanzania AA Plus Honey pochodząca z upraw na żyznych glebach wulkanu Kilimandżaro. Kawowce rosnące tam na wysokości 1500 – 1650 m n.p.m. gwarantują bogate zbiory, gdyż warunki klimatyczne panujące w Tanzanii sprzyjają uprawie.
Tamtejsi rolnicy w 90% są właścicielami plantacji w tamtym rejonie. Powoduje to, iż większość zbiorów dokonuje się ręcznie. Rolnicy dbają o doskonałą jakość swoich zbiorów, gdyż jest to jeden z powodów wyróżnienia się w i tak już bardzo konkurencyjnym środowisku.
Po skosztowaniu kawy Tanzania AA Plus Honey możesz spodziewać się bogatego, słodkiego i nieco miodowego smaku, który uzupełnia kremowe body. Kawa jest delikatna w smaku i zawiera 100% ziaren arabiki.
Spróbuj też ziarnistej kawy Tanzania AA Plus Honey.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.