Żyzne gleby, ręczne zbieranie i tradycyjny proces palenia – takim warunkom uprawy i przetwarzania każda kawa z Azji i Oceanii zawdzięcza swój wyrafinowany smak i niezastąpiony aromat. Wystarczy wspomnieć o arabice z Nepalu, która ma bardzo delikatny i słodki posmaku orzechów. Filiżanka tego naparu będzie zaskakiwać swoją łagodnością. Z kolei kawę z Jemenu charakteryzuje bardzo ciężkie, a jednocześnie kremowe body i duża dawka kwasowości, a to za sprawą niewielkich ziaren suszonych metodą sprawdzoną przez lokalnych mieszkańców. Dzięki temu jest niezwykle wytworna i wybierana przez koneserów z całego świata – pobudza i dodaje energii na cały dzień. Idealnie sprawdzi się do przygotowania zarówno espresso, jak i lungo. Oczywiście także kawa pochodząca z Wietnamu odznacza się bardzo intensywnym, a jednocześnie orzechowym aromatem. Pobudza i dodaje energii, a przy tym ma słodkawy posmak.