Szukając aromatycznych kaw o zbilansowanym body, warto zdecydować się na pochodzące z Ameryki Środkowej. Doskonałym wyborem jest kawa z Gwatemali, której aromat jest łagodny i zrównoważony. Dzięki temu może być spożywana o każdej porze dnia. Wulkaniczne, żyzne gleby sprawiają, że jej smak jest niezwykły, a przy tym pełny. To połączenie orzecha włoskiego ze słodkim syropem klonowym. Można także zdecydować się na arabikę pochodzącą z tego odległego zakątka świata, która wyróżnia się różnorodnością aromatów, wśród których wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, karmelu i orzecha laskowego. Z kolei kawy honduraskie czy salwadorskie mają pełny smak, a przy tym są bardzo delikatne i skutecznie pobudzają na cały dzień. Sprawdzą się zarówno do espresso, mokki, jak i lungo. Należy jeszcze zwrócić uwagę, że ziarna wytwarzane są w ekologicznym środowisku i ręcznie sortowane.