Osoby, które lubią kawę o małej kwasowości i jednocześnie intensywnym smaku, powinny wybrać tę pochodzącą z Hondurasu. Tu kawa BIO uprawiana jest na niezwykle żyznych glebach. Na jej najwyższą jakość wpływa także bardzo gorący, a jednocześnie wilgotny klimat tropikalny z obfitymi opadami deszczu. Zapewnia to szybki, intensywny wzrost owoców kawowca i błyskawiczne dojrzewanie. Należy zwrócić uwagę, że kawa BIO z naszej oferty wyróżnia się niezrównanym smakiem, gdzie można poczuć zniewalającą nutę owocową, a jednocześnie słodycz czekolady. Zawiera jednocześnie szczyptę pikanterii. Takie zestawienie zapewnia niebywałe walory smakowe. Każda filiżanka dodaje energii i jednocześnie pobudza po nieprzespanej nocy. Warto także zauważyć, że podczas uprawy nie stosuje się środków chemicznych, a ręczny zbiór ziaren odbywa się w poszanowaniu ludzkiej pracy.