Coraz częściej przy wyborze kawy sugerujemy się nie tylko jej smakiem, ceną czy aromatem. Znaczenie ma dla nas również to z jakiego państwa pochodzi lub z jakiej plantacji. Kawa BIO (organiczna) to ziarna najwyższej jakości, powstałe bez zanieczyszczeń, uprawiane w wysokich partiach gór. Takie ziarno pozbawione jest pestycydów, a wyjątkową jej cechą jest to, że każde wytworzone ziarno powstało z poszanowaniem środowiska i człowieka zaangażowanego w rozwój ziaren. Dodatkowo plantatorzy muszą zapewnić, że ich plantacja jest nieskażona. Gwarantują nam to kontrole jakości, które weryfikują proces wzrostu na kilku etapach. Ponad 59% wszystkich kaw ekologicznych pochodzi z Ameryki Łacińskiej, a prym wiodą takie państwa jak: Kawy Peru, Kawy Hondurasu oraz Kawy Meksyku. Nasze ekologiczne kawy składają się w 100% z najwyższej jakości ziaren arabiki.
Jako, że dla nas świadomość ekologiczna jest kwestią istotną, a nie bez znaczenia jest fakt wytwarzania jej metodami naturalnymi, wymagającymi dużego nakładu pracy oraz czasu, proponujemy Państwu nasze kawy organiczne.