Ponieważ kawa z drugiego końca świata to prawdziwy ewenement. Zresztą, mało kto chyba kojarzy ojczyznę kangurów z produkcją wyśmienitej kawy. Tym bardziej więc warto spróbować tego niezwykle zagadkowego smaku...
- bo to jeden z najrzadszych gatunków kawy na świecie;
- bo niska zawartość kofeiny sprawia, że można ją pić praktycznie na okrągło;
- bo aromat kakao i nuty przypraw to doskonały sposób na poranne przebudzenie;
Czy kiedykolwiek i komukolwiek Australia kojarzyła się z kawą? I to z bardzo dobrą kawą? Zapewne dlatego, że australijscy farmerzy nie uprawiali jej od wieków. Pierwsze krzewy kawowca trafiły na ten kontynent pod koniec XIX wieku. Niestety, w krótce okazało się, że jej uprawa nie przynosi spodziewanych profitów. Szczerze mówiąc nie mogła konkurowac z kawami z innych rejonów świata. W owym czasie dużo łatwiej i z wiekszym zyskiem uprawiano trzcinę cukrową. Dopiero od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku uprawa kawy australijskiej zostaje wznowiona. Plantacje kawy znajdują się na terenie Nowej Południowej Walii nad brzegami Oceanu Spokojnego oraz w stanie Queensland, w rejonie płaskowyżu d'Atherton, skąd pochodzi prezentowany obecnie gatunek Australia Skybury Fancy.
Australia nie należy do grupy państw biednych, wręcz przeciwnie - jest jednym z 20 najbogatrzych krajów świata. Dlatego też i w rolnictwie nastąpiła daleko idąca mechanizacja. Do zbioru kawy Skybury Fancy farmerzy używaja specjalistycznych kombajnów, jest zwożona do miejsca przetwarzania i podlega obróbce. Uzyskane ziarno szerokim strumieniem jest wysyłane na krańce świata. Trafić może równiez do Ciebie.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.