Ponieważ wystarczy jeden łyk tej kawy, by przez nasze ciało przebiegł impuls nerwowy informujący wszystkie narządy: uwaga, przygotujcie się na potężną dawkę mocno energetyzującej kofeiny, prosto z serca Afryki. Cóż więcej można powiedzieć. Ta kawa naprawdę ma moc!
Najprościej mówiąc – w samym sercu Afryki, w Ugandzie. Krzewy kawy rosną tam bądź zupełnie naturalnie, bądź też na niewielkich plantacjach, głównie w zachodniej części kraju oraz w okolicach słynnego Jeziora Wiktorii. W przeciwieństwie do robusty uprawianej „na nizinach” w innych krajach, kawa ugandyjska dorasta na sporych wysokościach, sięgających nawet 1500 metrów nad poziom morza.
Ziarna tej kawy produkowane są przez niewielkie gospodarstwa rolne. Jest to o tyle ważna informacja, że dla sporej części ugandyjskiej populacji, wytwarzanie kawy jest podstawą egzystencji. Jeśli chodzi o kwestie techniczne, ziarna ugandyjskiej robusty przez lata obrabiane były metodą na sucho, suszone na słońcu itd. Natomiast w ostatnich latach pojawiała się praktyka obróbki na mokro.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.