Na pewno jej walory pobudzające, które są generalnie charakterystyczne dla każdej kawy robusta. W tym przypadku dochodzi jednak coś jeszcze: moc naparu, niewielka kwasowość, jędrny, gorzkawy posmak, nuta czekolady, wyrazisty aromat i odrobina pikanterii.
Plantacje kawy upodobały sobie tereny znajdujące się na południowym krańcu tego ogromnego kraju. Krzewy uprawiane są w regionach Karnataka, Kerala oraz Tamil Nandu. W przypadku kawy robusta India Cherry AA, tereny na których znajdują się plantacje, rozciągają się na wysokości typowej dla tego gatunku: między 500 a 1000 metrów nad poziomem morza.
Jak powstaje najwyższej jakości robutsa? Ziarna kawy robusta India Cherry AA po starannym zebraniu i wyselekcjonowaniu, poddawane są obróbce metodą suchą. W efekcie do klienta dociera wyłącznie produkt najwyższej jakości: ziarna pełne, duże, o regularnym kształcie. Tylko takie gwarantują niezapomniane przeżycia smakowe i zapachowe.
Pełną mocą kofeiny, której przypada aż 185 miligramów na filiżankę. To dwukrotnie więcej niż oferuje arabika. Niewielką kwasowością i wspaniałą goryczką, która z pewnością zachwyci fanów kawy o wyrazistych walorach smakowych. Nie można też zapominać o nutach czekoladowych i swoistej pikanterii, tak bardzo charakterystycznej dla India Cherry AA.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.