- bo bez kompleksów rywalizuje ona z innymi kawami afrykańskimi o palmę pierwszeństwa wśród kaw Czarnego Kontynentu;
- bo nuty owocowe i kwiatowe, czyli znak rozpoznawczy wszystkich kaw afrykańskich, tworzą tutaj razem niezapomniany duet;
- bo słodki karmel i aksamitna czekolada nadają jej szalenie zmysłowego charakteru.
Afryka Wschodnia – od terenów na Półwyspie Arabskim, poprzez Etiopię, Kenię, aż po Zimbabwe na południu kontynentu, to szeroki pas upraw krzewów kawowych, które skutecznie konkurują o uwagę koneserów z produktami wytwarzanymi po drugiej stronie Oceanu Atlantyckiego – w Ameryce Południowej i Środkowej. Kawa Zimbabwe AA Plus uprawiana jest na ubogich, wyżynnych glebach znajdujących we wschodniej części tego afrykańskiego kraju. Zimbabwe to kraj nękany problemami natury ekonomicznej, znany między innymi z wyniszczającej gospodarkę gigantycznej hiperinflacji. Ziarna kawy są więc w tamtejszym krajobrazie produktem na wagę złota, ponieważ ich wartość nie ulega zmianom.
Kawa ta jest zbierana ręcznie. Gotowy napar cechuje się średnią kwaskowością, przyjemną cielistością oraz tym, co jest typowe dla kaw afrykańskich, czyli nutami owocowymi (między innymi cytrusowymi) i kwiatowymi. Nie możemy przy tym zapomnieć o karmelu i czekoladzie – składnikach smakowych, które nadają kawie niezwykłego kolorytu.
Ponieważ w Zimbabwe, kraju znanym z ogromnej inflacji, a każde z ziaren uprawianej tam kawy jest na wagę złota. Nie tylko dlatego, że w przeciwieństwie do banknotów z kilkunastoma zerami, one są wartością samą w sobie. Przede wszystkim z racji tego, że każde ziaren to swoista kapsułka fenomenalnych smaków i cudownych aromatów.
Spróbuj też ziarnistej kawy Zimbabwe AA Plus.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.