Kawa ziarnista Honduras CAUFUL Arabica 100 proc. zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Wprost z ekologicznej, tradycyjnej uprawy, do twojej filiżanki.
Ekologiczna kawa z Hondurasu to 100-procentowa Arabika palona w stopniu średnim. Połączenie ziarna obrabianego metodą „na mokro” (washed) i tradycyjnej metody palenia w piecu bębnowym, powoduje, że kawa ta jest jednocześnie bardzo aromatyczna i delikatna. Ma niską zawartość kofeiny, dzięki czemu możemy delektować się jej smakiem nawet późnym popołudniem.
A jest czym się zachwycać, ponieważ kawy pochodzące z Hondurasu odznaczają się bardzo ciekawym profilem sensorycznym. W tym konkretnym wypale ziaren nasze podniebienia cieszyć będą słodkie nuty mlecznej czekolady i brioszki połączone z przyjemną kwasowością cytrusów. To kawa stworzona dla osób, które poszukują idealnego balansu.
Organiczna Arabika z Hondurasu to idealne ziarno do zaparzenia aromatycznego espresso w ciśnieniowym ekspresie kolbowym. Można przedłużyć je wodą do uzyskania americano lub spróbować zaparzyć metodami alternatywnymi.
Ziarno to po zaparzeniu w dripie lub Chemexie odkryje przed nami swoje nieco inne oblicze. Ponieważ nasze kawy trafiają do klientów od razu po wypaleniu, możemy spodziewać się pięknego bloomingu, czyli efektu wybrzuszenia po zetknięciu kawy z gorącą wodą. Sprawdźcie, ponieważ cieszy on oczy podobnie jak podniebienie!