Rozwiązanie tej zagadki jest bardzo proste. Rwanda, kraj położony w samym sercu gorącej Afryki, z racji niezwykle pagórkowatego ukształtowania terenu, nazywany bywa czasami Krainą Tysiąca Wzgórz. Część z nich oczywiście porośnięta jest krzewami kawowca, który ma tutaj wręcz cieplarniane warunki do rozwoju (dosłownie i w przenośni).
- bo ręczny zbiór ziaren, staranne ich mycie i drobiazgowe sortowanie sprawia, że to, co znajduje się w Twojej filiżance, jest produktem światowej klasy;
- bo warunki, w których uprawiane są krzewy kawowca (bajecznie żyzne gleby i mnóstwo życiodajnego słońca) sprawiają, że każde z ziaren przepełnione jest jedynym w swoim rodzaju smakiem i aromatem;
- bo słodycz, która pozostaje po jej spożyciu, wywołuje błogi uśmiech – za każdym razem.
Kawa pojawiła się na terenach dzisiejszej Rwandy w roku 1904, sprowadzona tam przez niemieckich misjonarzy. Trzeba przyznać, że był to swego rodzaju strzał w dziesiątkę. Warunki dla uprawy tych wymagających krzewów okazały się wręcz bajeczne: odpowiednia wysokość (prawie cały kraj leży w strefie wyżynnej, ponad 1000 metrów n.p.m.), wspaniałe, niezwykle żyzne, pełne minerałów wulkaniczne gleby, mnóstwo równikowego słońca i idealna, tropikalna wilgotność powietrza. To musiało się udać!
Kawa Rwanda Grade A charakteryzuje się sporą słodyczą, wysoką kwaskowością i intensywnym posmakiem. Wyczuwalne są nuty cytrusowe, owocowe oraz czekoladowe. Ziarna zbierane są ręcznie, a następnie myte i starannie sortowane. Efekt końcowy przechodzi najśmielsze oczekiwania...
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.