Bogactwo Kaw

Indonezja Sulawesi Kalosi Grade 1 | Arabica | Kawa mielona

Specyfikacja

  • Body:

    pełne

  • Profil palenia:

    średnie

  • Rodzaj:

    mielona

  • Gatunek kawy:

    100% arabica

  • Moc:

    mocna

  • Kwasowatość:

    niska

  • Aromat:

    aromaty ziół

  • Smak:

    nuta ziołowa

  • Plantacja/Region:

    sulawesi

  • Nadaje się do:

    AeroPresu, Chemexu, Dripa, French Presu

Cena

31,20 zł

Waga produktu

Grubość mielenia

Indonezja Sulawesi Kalosi Grade 1 | Arabica | Kawa mielona

  • Co wyróżnia kawę Indonezja Sulawesi Kalosi Grade 1 ?

    To jedna z najlepszych kaw indonezyjskich. Rzadko spotykana z uwagi na niewielką produkcję. Bogactwo naturalnych smaków i pełnia aromatu to dwie najważniejsze cechy kawy, która uprawiana jest na wyspie otoczonej przez cztery morza...

     

    Musisz mieć tę kawę arabica, jeśli...

     - szukasz kawy, której świeżo palone ziarna wypełnione są po brzegi bogactwem smaku;
     - masz ochotę na kawę zachwycającą koneserów swoją pełnią aromatu;
     - lubisz kawy ziarniste o niskiej kwaskowatości;
     - podlane słodyczą czekoladowe i orzechowe nuty to coś, co zawsze poprawia Ci humor;
     - myśl o arabice, której głównym akcentem smakowym jest suszona śliwka, intryguje Cię.

     

    Gdzie rośnie kawa Indonezja Sulawesi Kalosi ?

    Egzotyczny ląd w kształcie skorpiona, którego brzegi omywają cztery ciepłe morza. To chyba najkrótsza definicja indonezyjskiej wyspy Sulawesi, dawniej nazywanej Celebes. Jeśli do tego dodamy szczyty górskie o wysokości niemal 3,5 kilometra, rowy tektoniczne zalane słodką wodą tropikalnych jezior, wulkany, wiecznie zielone lasy i klimat: gorący i bardzo wilgotny, otrzymamy miejsce, w którym dojrzewa jedna z najlepszych kaw w całej Indonezji. Kawa z Sulawesi uprawiana jest w południowo-zachodniej części wyspy. Produkcja jest niewielkich rozmiarów. Co roku na rynek trafia około 70 tysięcy worków z ziarnami kawy.

     

    Jak powstaje kawa arabica Indonezja Sulawesi Kalosi Grade 1 ?

    Ziarna kawy zbieranej w rejonie Sulawesi obrabiane są techniką pół-mokrą, a następnie są suszone (technika o nazwie Giling Basah). W efekcie, ziarna wyróżniają się niebiesko-zieloną barwą, zaś ich kwasowość jest niższa, niż byłaby, gdyby zastosowano inne, klasyczne metody obróbki.

     

    Co zawiera filiżanka kawy ziarnistej Indonezji Sulawesi Kalosi Grade 1 ?

    Kawa ziarnista Indonezja Sulawesi Kalosi to przede wszystkim pełna cielistość. Uwagę zwraca także niska kwasowość, która wynika z unikalnej metody obróbki świeżych ziaren. Miłośnicy akcentów śliwkowych (suszonych śliwek) oraz połączeń czekoladowo-orzechowych z pewnością docenią też rzadko spotykany gatunek kawy.

     

    Dlaczego warto wybrać nasz Sklep Internetowy z kawą ?

     - kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
     - po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.