Indonezja jest jednym z największych na świecie importerów kaw. Tamtejsze ziemie pozwalają na uprawianie dużych ilości kawy i zakładanie kolejnych plantacji. Jeżeli chcesz posmakować wyjątkowych nut kawy z ziem Indonezji, wypróbuj wyjątkową Arabika Indonezja Lingtong.
Indonezyjskie plantacje kawy są zlokalizowane w różnych miejscach państwa. Tamtejsi plantatorzy korzystają z wieloletniej tradycji i pozyskanej w ten sposób wiedzy. Doświadczenia poprzednich pokoleń są podstawą dla wielu właścicieli upraw. Łączą tradycję z innowacją, by uzyskać ziarna jak najlepszej jakości. Kawa jest zbierana ręcznie, a ziarna wybierane z należytą uwagą, by wybrać wyłącznie te najlepsze. Indonezyjskie krzewy kawowca rosną na wysokości 1500 do 1800 m n.p.m. Taka lokalizacja pozwala na wykorzystanie górskich i wulkanicznych ziem do sadzenia krzewów. Pozyskują one wszystkie potrzebne składniki, dzięki czemu możliwe jest otrzymanie bujnych i gęstych krzewów. Arabika Indonezja Lintong jest obrabiana według tradycyjnej metody Giling Basah, która zakłada ostrożne i delikatne wybieranie najlepszych, w połowie nawilżonych ziaren z ich łusek.
W Cafe Cubo sami wypalamy i mielimy ziarna – wszystko po to, by dostarczyć Ci kawę najlepszej jakości. Dzięki temu możesz cieszyć się pełnym smakiem i aromatem Arabiki Indonezji Lintong. Ziarna tej kawy mają unikatowy posmak czekolady. Mieszkańcy Sumatry dostarczają nam kawę o jasnej kwasowości. To doskonała propozycja dla każdego, kto chce cieszyć się dobrą kawą o subtelnym smaku. Aromat Arabiki Indonezji Lintong składa się z delikatnych nut karmelu i ziół, wyczuwalny jest także subtelny posmak karmelu. Mielone ziarna z upraw żyznych, wulkanicznych ziem zagwarantują pełnię smakowych doznań – nie bez powodu kawa nazywana jest również płynnym złotem. Daj się ponieść wyjątkowemu smakowi i wypróbuj Arabikę Indonezję Lintong z naszej oferty!