Brazil Sitio Agua Fria propozycja dla koneserów zdecydowanych, słodkich nut. To kawa, która zdecydowanie wyróżnia się na tle klasycznych smaków typowych dla ziaren z Brazylii, zachwycając aromatem karmelu i cukru trzcinowego przełamanym delikatną kwasowością o truskawkowym posmaku.
Historia uprawy tego ziarna jakości gourmet, z którego palimy w stopniu średnim doskonałą kawę, sięga 1972 roku. Wtedy właśnie dwóch rolników, Augusto Auriglietti i Pasquina Savoia, kupiło swój pierwszy kawałek ziemi na granicy Divinolândia i Caconde. Na początku, wraz z kawą uprawiali także ziemniaki, kukurydzę i maniok, które do dziś są obecne są na ich plantacji.
Mieści się ona na wysokości 1320 m n.p.m., a jej charakterystycznym punktem są dojrzałe drzewka kawowca, które prawdopodobnie nadają tej kawie aż tak orzeźwiający, nietypowy dla kaw brazylijskich owocowy smak.