Niebywale aromatyczna Formosa Finest to wyjątkowa mieszanka herbat tajwańskich typu oolong. Jest to herbata częściowo utleniana (półfermentowana), mająca dość wyrazisty smak i aromat. Mimo to nie należy do naparów o mocnym, goryczkowatym smaku – wprost przeciwnie, jest dość łagodny i delikatny, z wyczuwalną nutką orzecha. Formosa Finest Oolong jest też nazywana herbatą niebieską, szmaragdową lub turkusową. Powstaje z krzewów herbacianych, rosnących w chińskiej prowincji Fujian, w ogrodach Jinxi. Zawiera wiele witamin – A, B, C, E i K. Picie Formosa Finest Oolong z pewnością Cię odpręży i zrelaksuje, warto po nią sięgnąć szczególnie po ciężkim, męczącym dniu.
Susz ma niejednolity kolor i występuje w odcieniach oliwkowej zieleni przeplatanej brązami. Odcień naparu jest jasny, złocisty i przejrzysty. W smaku da się wyczuć delikatne, prażone nuty orzechów, lekkie i słodkawe. Prezentowana herbata z pewnością zachwyci wielu miłośników tajwańskich naparów.
Napój należy parzyć około 1-3 minuty, w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Zalecana ilość to 3 g suszu na 120 ml. Formosa Finest Oolong najlepiej smakuje z dwóch lub trzech ekstrakcji, dlatego zaleca się jej kilkukrotne parzenie, które jeszcze lepiej wyeksponuje jej wyjątkowy smak i wspaniały aromat. Jesteśmy przekonani, że jest to napar, którego trzeba spróbować, dlatego nie czekaj i już dziś przekonaj się, jak smakuje oryginalna czarna herbata tajwańska prosto z prowincji Fujian.