Wielbiciele Earl Grey doskonale wiedzą, że ta słynna czarna herbata swój wyjątkowy aromat zawdzięcza olejkowi z bergamotki. Jest to owoc z gatunku pomarańczy uprawiany w rejonie Włoch. W herbacie Earl Grey Orange można liczyć na jeszcze intensywniejszy smak cytrusów dzięki dodatkowym składnikom pochodzącym z owoców pomarańczy. Napar ma w sobie naturalną słodycz i doskonale smakuje na podwieczorek, jako dodatek do ulubionego ciasta.
W Earl Grey Orange zakochają się wszyscy miłośnicy tej najsłynniejszej herbaty aromatyzowanej na świecie. W jej klasycznym wydaniu jest to połączenie najlepszej gatunkowo herbaty czarnej z olejkiem bergamotkowym. Tutaj dodatkowo susz wzbogacony został o skórkę pomarańczową, a także kwiaty i kawałki tego pysznego owocu w wersji liofilizowanej. Po zaparzeniu tej wyjątkowej mieszanki z filiżanki roztacza się wspaniały, orzeźwiający aromat cytrusów, a każdy kolejny łyk napoju skutecznie poprawia humor oraz pobudza ciało i umysł.
Earl Grey Orange jest klasyczną czarną herbatą z dodatkiem naturalnych składników owocowych. Aby wydobyć z niej pełnię smaków i aromatów, należy przestrzegać odpowiednich zasad parzenia suszu. Porcję herbaty (około 1 łyżeczki na filiżankę) trzeba zalać wodą podgrzaną do 100 stopni Celsjusza i zaparzać przez maksymalnie 5 minut. Taki napar zawiera najwięcej pobudzającej kofeiny, natomiast dłuższe parzenie uwalnia inne substancje z liści, które łagodzą jej działanie.