Ponieważ Sidamo, region w południowej części Etiopii, można bez cienia przesady nazwać rajem dla kawy. To tam, w idealnych dla siebie warunkach krzewy obsypują się kwiatami, z których powstają potem owoce wypełnione po brzegi skarbami zaczerpniętymi z natury. Gdzie indziej mogłaby powstawać lepsza kawa niż w „kawowym raju”?
- bo obłędny, kwiatowy smak i aromat to wspaniała nagroda dla tych, którzy ciągle szukają nowych gatunków kawy;
- bo kwiaty to dopiero początek wyprawy do kawowego raju; po drodze spotkasz jeszcze wino, cytryny, przyprawy korzenne i brzoskwinie;
- bo każda z etiopskich kaw zawiera coś, co zdecydowanie zasługuje na Twoją uwagę;
Choć w Etiopii nie brak miejsc idealnych do uprawy kawy, gatunek Sidamo Grade związany jest z południową częścią tego afrykańskiego kraju, a konkretnie z terenami otaczającymi jezioro Abaya. Plantacje usytuowane są na wysokości przekraczającej półtora kilometra nad poziomem morza. Uprawy, co zresztą typowe dla kaw etiopskich, charakteryzują się podejściem proekologicznym, co nie pozostaje bez wpływu na końcowy smak i aromat naparu. Ziarna po umyciu poddawane są procesowi lekkiego palenia.
Spróbuj też ziarnistej kawy Etiopia Sidamo Grade 2.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.