Djimmah to miasto w etiopskim regionie Kaffa. Od słowa 'kaffa' pochodzi słowo kawa. Słowo znane dziś we wszystkich zakątkach kuli ziemskiej. To najkrótsza definicja jednej z najlepszych kaw nie tylko Etiopii, ale i świata...
- masz ochotę na emocjonującą wyprawę do samych źródeł prawdziwej kawy;
- szukasz gatunków kawy ziarnistej pochodzących z ekologicznych upraw;
- chcesz spróbować kawy mlecznej, której smak wprawi Cię w zachwyt swoim wyrafinowaniem;
- poszukujesz kawy, której filiżanka stanie się częścią Twojego porannego rytuału;
- masz ochotę na korzenno-owocowe espresso.
Filiżanka tej etiopskiej kawy to wyprawa do świata pierwotnych, rajskich smaków. Nie na darmo mówi się, że to właśnie rejony Etiopii są kolebką ludzkości. To właśnie tam, gdzie zaczęła się nasza historia – tam też narodziła się kawa. Dzisiejsza Etiopia to zdecydowanie jeden z najciekawszych producentów kawy. Krzewy z drogocennymi owocami można spotkać nie tylko na plantacjach, lecz także w stanie zupełnie dzikim. Nic dziwnego – Etiopia oferuje krzewom kawy warunki wręcz wzorcowe.
Gatunek ten po zebraniu z krzewów jest poddawany suchej obróbce. W efekcie – ziarna pokryte są z zewnątrz charakterystyczną, lekko posrebrzaną łuską. Ma to niebagatelny wpływ na późniejszy proces palenia oraz docelowo – na smak naparu..
Filiżanka tej kawy to cudowna podróż do miejsc, w których rośnie ona bez udziału człowieka, niemalże w stanie dziewiczym. To kawa, której ziarna nie wygrałyby może konkursu kawowej piękności, ale za to – nadrabiają to swoim wnętrzem. Począwszy od głębokiego, korzennego aromatu, poprzez nuty wina i cytrusów, aż po odważny, zaskakujący smak... świeżego ogórka !
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.