Ponieważ ujęło nas, w jaki sposób podchodzą do niej jej producenci. To niezwykłe przedsięwzięcie peruwiańsko-szwajcarskie wyróżnia się chociażby tym, że plantacje, na której uprawiane są krzewy kawowca, dostępne są dla wszystkich zwiedzających, a absolutnie każdy etap jej wytwarzania jest zupełnie jawny. Mówiąc wprost: są świetni w tym, co robią i nie mają nic do ukrycia. Wyraźnie widać, że twórcy tego niepowtarzalnego przedsięwzięcia traktują swoje zajęcie jak jedną, wielką andyjską przygodę...
- bo to jedna z tych kaw, które poszczycić się mogą idealnym zrównoważeniem;
- bo jej krzewy mają szczęście być uprawiane w miejscu, które urzeka krystalicznie czystym, górskim powietrzem;
- bo sam proces jej uprawy oraz dystrybucji to prawdziwy ewenement w branży kawowej.
Peru to 3 niezwykłe krainy zamknięte w granicach jednego państwa: costa (wybrzeże), sierra (góry) i selva (dżungla). Uprawa kawy ma miejsce na terenach sierry, czyli górskich. Takie położenie oraz klimat, który jest wręcz wymarzony dla krzewów kawowca sprawiają, że produkt końcowy, jakim są ziarna kawy, zachwyca koneserów na całym świecie.
Każdy etap produkcji jest jawny i przejrzysty. Każdy etap logistyki i transportu z plantacji w Peru do Szwajcarii jest bowiem ściśle monitorowany. W ten sposób, każdy z klientów ma pewność, że kawa Peru, którą kupuje, jest absolutnie najwyższej jakości.
Niska kwasowość, świetne zrównoważenie, naturalna słodycz, czekoladowy aromat i owocowy bukiet to najważniejsze cechy tego gatunku kawy, którego ziarna po zebraniu poddawane są obróbce metodą na mokro. Krzewy uprawiane są na wysokości 1300 metrów nad poziomem morza.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.