Ponieważ gatunek ten doskonale wie, jak smakuje życie w górach na wysokości półtora kilometra nad poziomem morza, gdzie powietrze jest czyste niczym górski kryształ. To gatunek, którego nie zmogły trudne warunki. Wręcz przeciwnie – dzięki nim może zaoferować wszystkim wielbicielom porannej kawy coś zupełnie niepowtarzalnego i jedynego w swoim rodzaju...
- bo warto spróbować produktu rozchwytywanego przez smakoszy na całym świecie;
- bo aromat orzechów, kokosów i czekolady to idealny przepis na zafundowanie sobie udanego poranka;
- bo ekologiczne warunki jej uprawy zdecydowanie przekładają się na jej niepowtarzalny smak;
Kawę w Hondurasie zaczęto uprawiać stosunkowo niedawno. Nie sądzono, ze w tak trudnych warunkach geograficznych krzewy kawowca dazą radę wydac ziarno odpowiedniej jakości. Na szczęście świetny klimat zrekompensował słabsze warunki geograficzne i na wysokości co najmniej 1500 m n.p.m. rośnie kawa, o walorach kay z pierwszej ligi światwej.
Ziarna tej kawy rosna i dojrzewają w czystym, ekologicznym środowisku. Na tej wysokości rośliny nie są nękane przez szkodniki, grzyby czy inne szkodliwe, chorobotwórcze czynniki. Dodatkowo – krzewy nie wymagają zabiegów takich jak opryskiwanie pestycydami. W efekcie, ziarna kawy SHG, które otrzymywane są w ten sposób, są zupełnie wolne od wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.