Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Kawa arabica Burundi Washed AA to zaskakująca eksplozja owocowych smaków. Wrażenie dopełnia niezwykła łagodność i jedyny w swoim rodzaju aromat. Znawcy twierdzą, że jest jedną z najlepszych kaw wschodnioafrykańskich.
Jedna z niewielu kaw uprawianych całkowicie naturalnie, bez ingerencji człowieka podczas całego procesu wzrostu i dojrzewania. Zyski uzyskane ze sprzedaży doskonałych ziaren dzielone są solidarnie wśród lokalnych społeczności. Może warto mieć w tym udział?
Krzewy tej kawy uprawiane są metodą organiczną, niepowodującą szkód w środowisku naturalnym. Produkcja i zyski ze sprzedaży podporządkowane są wspieraniu poprawy jakości życia miejscowej społeczności.
Co kryje region Ekwadoru o nazwie Vilcabamba? Jest to miejsce, w którym mieszka znacznie więcej ludzi w wieku powyżej stu lat, niż gdziekolwiek indziej. Co sprawia, że mieszkańcy żyją tak długo? Poza naturalnym środowiskiem, dalekim od zgiełku cywilizacji popijają produkt swoich plantacji - kawę, która proponujemy w naszym sklepie.
Vilcabamba w Ekwadorze (Equador Vilcabamba) jedno z trzech miejsc na świecie, w którym żyje znacznie więcej ludzi w wieku powyżej 100 lat, niż gdziekolwiek indziej. Czyżby doskonałe położenie, czyste otoczenie i idealny klimat były czynnikiem długowieczności?
Cała historia kawy zaczęła się właśnie tu, w Etiopii. Dlatego nazwa "smak pierwotny" doskonale pasuje do tego gatunku. Od wieków uprawiana w ten sam sposób. Naprawdę warto się pokusić.