Kawa BIO

Coraz częściej przy wyborze kawy sugerujemy się nie tylko jej smakiem, ceną czy aromatem. Znaczenie ma dla nas również to z jakiego państwa pochodzi lub z jakiej plantacji. Kawa BIO (organiczna) to ziarna najwyższej jakości, powstałe bez zanieczyszczeń, uprawiane w wysokich partiach gór. Takie ziarno pozbawione jest pestycydów, a wyjątkową jej cechą jest to, że każde wytworzone ziarno powstało z poszanowaniem środowiska i człowieka zaangażowanego w rozwój ziaren. Dodatkowo plantatorzy muszą zapewnić, że ich plantacja jest nieskażona. Gwarantują nam to kontrole jakości, które weryfikują proces wzrostu na kilku etapach. Ponad 59% wszystkich kaw ekologicznych pochodzi z Ameryki Łacińskiej, a prym wiodą takie państwa jak: Kawy PeruKawy Hondurasu oraz Kawy Meksyku. Nasze ekologiczne kawy składają się w 100% z najwyższej jakości ziaren arabiki.

Jako, że dla nas świadomość ekologiczna jest kwestią istotną, a nie bez znaczenia jest fakt wytwarzania jej metodami naturalnymi, wymagającymi dużego nakładu pracy oraz czasu, proponujemy Państwu nasze kawy organiczne.

Zobacz jako Tabela Lista
Sortuj po
Wyświetl na stronie

Peru Tropical Mountains BIO | Arabica | Kawa ziarnista

Produkcja tego gatunku kawy jest przedsięwzięciem rodzinnym: szwajcarsko-peruwiańskim. Ziarna kawy prosto z farm, które otwarte są dla wszystkich zwiedzających, trafiają prosto do klientów, bez żadnych pośredników.
32,80 zł
Filters Close
Min: 21,00 zł Max: 63,00 zł
zł21 zł63