Ponieważ jej ziarna od dawna pomagały osiągnąć sędziwy wiek mieszkańcom ekwadorskiej doliny Vilcabamba. Oczywiście nie bez znaczenia był w tym przypadku również specyficzny, absolutnie niepowtarzalny mikroklimat tego obszaru ukrytego u podnóża Andów. Dziś kawa z Vilcabamba dostępna jest także w Polsce. Warto spróbować, bo jedynym skutkiem ubocznym jej spożywania będzie... dłuższe życie.
- bo czekoladowe nuty wprowadzają zmysły w stan przyjemnego transu;
- bo aromat cytrusów sprawi, że nabierzesz niepohamowanego apetytu na życie ze smakiem;
- bo tajemniczy składnik zawarty w niej ma moc wydłużania życia;
Na południu Ekwadoru znajduje się miejsce, do którego pielgrzymują wycieczki turystów spragnionych, by poznać z bliska tajemnicę długowieczności. Okolice wioski Vilcabamba otoczone są postrzępionymi skałami Andów. Na wysokości półtora kilometra nad poziomem morza panuje łagodny i stabilny klimat. Do tego idealna temperatura na poziomie między 18 a 24 stopni Celsjusza i krystalicznie czyste powietrze. Trzeba przyznać, że krzewy kawowe wybrały sobie idealne miejsce do rozwoju.
Doskonałe warunki klimatyczne i geograficzne w których rośnie ekwadorska kawa Vilcabamba zmuszają tamtejszych rolników do szczególnego jej traktowania. Ziarna kawy zbierane są wyłącznie ręcznie. Po zebraniu przechodza płukanie w idealnie czystej i wodzie górskiej zasobnej w mikroelementy. następnie ziarna są wystawiane na działanie słońca. Po wysuszeniu przechodza proces prażenia. Taki skomplkiowany cykl obróbki nadaje kawie naprawdę wyjątkowe właściwości.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.