Kawę Papua Nowa Gwinea Peaberry uprawia się w posiadłości Kigabah, znajdującej się w Banz w prowincji Western Highlands. Jest uprawiana na wulkanicznej glebie, przebogatej w wartości odżywcze. Rośnie na wysokości 1520 metrów n.p.m. Na tej wysokości owoce kawowca mają możliwość powolnego dojrzewania, a za tym idzie bogaty profil smakowy.
- chcesz posmakować kawy o smaku karmelu, ponczu owocowego i cząbru;
- intryguje Cię smak kawy o delikatnie ziołowym posmaku;
- intryguje Cię by zasmakować kawę z Nowej Gwinei;
- przyciąga Cie tajemnicza nazwa: Peaberry;
- lubisz kawę, która świetnie odnajdzie się w ekspresie przelewowym jak i ciśnieniowym
Ziarna kawy Papua Nowa Gwinea Peaberry pochodzą z upraw na żyznych glebach wulkanicznych rosnących na wysokości 1520 – 1600 metrów nad poziomem morza. Uprawiana tam kawa ma cechy kawy naturalnej, gdyż wysokość na jakiej rośnie uniemożliwia człowiekowi jakąkolwiek ingerencję. Ziarna pochodzące z takich upraw mają zróżnicowaną jakość. Jednak najlepsze ziarna to te klasy AA i A, które są wyjątkowo poszukiwane na rynkach światowych.
Kawa z przedrostkiem Peaberry oznacza kształt ziarna, które wyglądem przypomina groch lub perłę. Ziarno jest naturalnie uformowane pojedynczo, zamiast dwóch przylegających do siebie części. Ziarno Peaberry jest bardziej zwarte i gładsze. Kawa którą otrzymujemy po zaparzeniu tych ziaren jest wyrazista i pełna w smaku, a także o większej wyczuwalności słodyczy.
Po skosztowaniu kawy Papua Nowa Gwinea Peaberry możesz spodziewać się bogatego, słodkiego i nieco zielnego smaku, który uzupełnia złożony profil aromatyczny. Kawa jest delikatna w smaku i zawiera 100% ziaren arabiki.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.