Wszystko przez geologię, a konkretnie ruchy tektoniczne, które miliony lat temu w dramatycznych okolicznościach uformowały tereny dzisiejszego jeziora Kivu w Kongo. Wstrząsy, które wówczas miały miejsce, aczkolwiek niemiłosiernie rozciągnięte w czasie, skojarzyły się nam z kolosalnym wrażeniem, jakie kawa Kongo Kivu Grade 4 za każdym razem wywiera na tych, którzy smakują jej po raz pierwszy (po raz drugi, dziesiąty i setny – również).
- bo warto poznać smak prawdziwego bogactwa naturalnego kraju leżącego w samym sercu Afryki;
- bo jej wysoka zawartość kofeiny skutecznie wstrząśnie Twoimi zmysłami, dając Ci niespożytą energię na cały długi dzień pracy;
- bo tylko tutaj znane Ci z dzieciństwa słodkie akcenty toffi sąsiadują z nutami whiskey leżakującej sobie beztrosko w solidnej, dębowej beczce;
Kawa Congo Kivu Grade 4 ma to szczęście, że uprawiana jest w naprawdę wyjątkowym miejscu. Z jednej strony na ziemi, która kryje ogromna ilośc bogactw naturalnych, a z drugiej mieszkańcy sa jednymi z najbiedniejszych na ziemi. Pomimo mocno zacofanego rolnictwa, uprawa kawy ma się całkiem dobrze, a dziesiątki lat doświadczeń w uprawie przekładaja się na wyjątkowy smak i aromat uprawianeego ziarna. nie mówiąc już nic o jego nieziemskiej mocy....
Po zebraniu z krzewów ziarna są poddawane mysiu i selekcji. Niestety, selekcja odbywa się ręcznie, a w zasadzie "ocznie" więc ziarna przeznaczone do suszenia nie są najładniejsze. Ale pomimo niezbyt pięknego wyglądu jednoznacznie możemy stwierdzić, że cała moc i aromat kryje się wewnątrz. Kto nie wierzy, niech spróbuje. Naprawdę warto.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.