Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Kawa rosnąca nad brzegiem jeziora Zege, w którym swój początek ma Nil Błękitny. Jeden z niewielu praktycznie dziewiczych rejonów świata. I dziko rosnące kawowce. Oto kawa arabica Etiopia Zege.
Dobra wiadomość dla tych, którzy w kawie widzą przede wszystkim środek pobudzający. Harrar Longberry oferuje sporą dawkę ożywczej kofeiny. Natomiast, na tych, którzy w tym napoju cenią przede wszystkim doznania zmysłowe, czeka to, co kochają ludzie żyjący pod każdą szerokością geograficzną: miód, wino, czekolada i... brzoskwinie. A do tego radosny akcent kwiatowy. Ciekawostka: owoce kawy suszone są celowo na krzewach. Efekty tego zabiegu są oszałamiające...
Harrar Longberry, to specyficzna kawa o dużej ilości kofeiny. Uprawiana w naturalny, przez lata wypracowany sposób zasługuje na pełne uznanie. Moc wraz z kwiatowym akcentem, to wyjątkowe połączenie. Warto spróbować.
Etiopscy biegacze długodystansowi od zawsze nie mają sobie równych na wszelkich zawodach lekkoatletycznych. Być może tak niezwykłej mocy daje im właśnie ta kawa? jedno jest pewne - Limu Grade to maraton smaków...
Arabica Limu Grande to symbol niepowtarzalnego smaku dzikiej kawy. W ojczyźnie kawowca - Etiopii - roślina ta rośnie i, co najważniejsze owocuje naturalnie, co czyni ją naturalnym skarbem regionu. Spróbuj, naprawdę warto.
Miejscem narodzin tej niezwykłej kawy jest region Sidamo w południowej części Etiopii. To tam panują bajeczne warunki do uprawy krzewów kawowca. Ta rosnąca na sporych wysokościach i ręcznie zbierana, a następnie myta kawa oferuje prawdziwie rajskie smaki i aromaty: zmysłową czekoladę, orzeźwiające cytryny, słodkie brzoskwinie, a wszystko to zanurzone w kąpieli przypraw korzennych i podlane nutą wytrawnego wina...