Gwatemala jest jednym z czołowych producentów i eksporterów kawy. Państwo to znajduje się w Ameryce Łacińskiej – kontynencie, który słynie z wyjątkowo dobrej kawy. Większość tamtejszych krajów to eksperci upraw i obróbki kawy. Dlatego właśnie większość kawoszy poszukuje nowych kawowych doznań w ziarnach pochodzących z Ameryki Łacińskiej.
Pierwsze ziarna kawy zostały przyniesione do Gwatemali przez europejskich misjonarzy w XVIII wieku. Od tego czasu mieszkańcy Gwatemali wypracowali własne metody uprawy i obróbki. Mają wieloletnią tradycję produkcji i eksportu kawy, dzięki czemu łączą wiedzę wynikającą z doświadczenia i nowoczesne innowacje technologiczne. Uprawy krzewów kawowca znajdują się na dużych wysokościach, dzięki czemu mogą wzrastać, wykorzystując wszystkie niezbędne składniki, dostarczane im przez żyzną wulkaniczną glebę górskich zboczy. Uprawy krzewów kawowca w Lampocoy znajdują się na wysokości 1200 m n.p.m. To właśnie tam występuje odpowiedni mikroklimat dla upraw kawy. Wioska Lampocoy znajduje się we wschodniej części Gwatemali. Mieszkańcy wioski z należytą uwagą selekcjonują najlepsze ziarna. Z tego powodu zbiory kawy Gwatemala Lampocoy Caracoles są niewielkie, ale otrzymujemy ziarna najwyższej jakości.
Wybierając kawę Gwatemala Lampocoy Caracoles, stawiasz na połączenie intrygujących nut smakowych i wyjątkowego aromatu. Niezbyt gorąca temperatura i wilgotność mikroklimatu, w których wzrastają krzewy Guatemala Lampocoy Caracoles, pozwalają wydobyć z jej ziaren najlepszy możliwy smak. Odnajdziesz tu nuty kwiatowe i karmelowe, a także delikatny posmak czekolady. Ziarna te charakteryzują się pełnym body i zbalansowaną, lekką kwaskowatością. Kawa Gwatemala Lampocoy Caracoles to doskonała propozycja dla każdego, kto szuka łagodnej kawy na dobry początek dnia. Skorzystaj z naszej oferty kaw ziarnistych i wybierz Gwatemalę Lampocoy Caracoles!