Zielona herbata to mieszanka starannie wyselekcjonowanej herbaty o smaku kwiatów jaśminu. Nadzwyczaj aromatyczna, delikatnie kwiatowa, bogata w witaminy C, B, E, przeciwutleniacze i sole mineralne kompozycja cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. To niezwykle ceniona herbata zielona, zachwyca słodkawym smakiem i cudownym, kwiatowym aromatem jaśminu. Z pewnością przypadnie do gustu osobom, które wolą delikatne nuty smakowe od tych gorzkich i intensywnych. Napar cechuje się jasną, klarowną barwą. Herbata zielona jaśminowa jest polecana przez wielu miłośników naparów zielonych i niewątpliwie warto dodać ją do swojej kolekcji. Wszystkie wysyłane towary zapakowane są w szczelne opakowania, które gwarantują najdłuższą świeżość suszu. Warto pamiętać aby zielona herbatę jasminową przechowywać w ciemnym i suchym miejscu, by nie utraciła ona swych cennych właściwości smakowych.
Jak parzyć herbatę zieloną jaśminową, aby uzyskać najlepsze walory smakowe? To nic trudnego. Około 2-3 g herbaty wsypujemy do naczynia i zalewamy 200 ml wody o temperaturze 75-85 stopni Celsjusza na około 1-3 minuty. Ten sam susz można parzyć około 2-3 razy. Każde kolejne parzenie sprawi, że produkt będzie miał jeszcze łagodniejszy i delikatny smak.