Herbata czarna | Assam STGFOP 1 Dikom | Naturalna

Producent: bogactwoherbat
*
24,14 zł
Wysyłka do
*
*
Metoda wysyłki
Nazwa
Przewidywany termin dostawy
Cena
Brak metod dostawy
Data dostawy: Wyślemy w 1-2 dni robocze

Uznawana na rarytas wśród odmian czarnej herbaty oraz wyjątkowo ceniona przez koneserów –  Assam Stgfop-1 Dikom. Pochodzi z prowincji Assam, regionu położonego na północnym wschodzie Indii. Skrót STGFOP oznacza Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. To potwierdzenie jakości i oryginalności suszu. Składa się od z drobnych, ale sumiennie wyselekcjonowanych listków o takiej samej wielkości. Dzięki temu herbatę Assam można z powodzeniem wykorzystywać jako sposób na uszlachetnienie mieszanek suszu o gorszym składzie. Napar po zaparzeniu uzyskuje ciemnoczerwoną barwę i mocno wyczuwalny posmak miodu. Napój cechuje się dużą esencjonalnością i bogatym aromatem.

Poleca się, aby czarną herbatę Assam Stgfop-1 Dikom najlepiej zalewać wodą w temperaturze ok. 95 stopni Celsjusza. Parzenie powinno trwać nie więcej niż 2-3 minuty, potem należy odcedzić napar. Warto wiedzieć, że w przypadku czarnej odmiany herbaty – parzenie ok. 3 min wyzwala działanie pobudzające, a powyżej tego czasu – uspokajające. Ilość suszu trzeba dobrać do swoich preferencji, ale należy pamiętać, że zbyt duża ilość może wywołać powstanie gorzkiego, a nawet cierpkiego posmaku. Jest to typ herbaty, który najlepiej smakuje bez jakichkolwiek dodatków. Jednak osoby chcące wzbogacić smak mogą dodać przyprawy, miód lub mleko. Assam Stgfop-1 Dikom z powodzeniem zastępuje poranną kawę. Działa ożywiająco i daje dużą dawkę pozytywnej energii na cały dzień. Ponadto udowodniono, że czarna herbata znacznie poprawia koncentrację!

Specyfikacja
Składniki:Czarna herbata liściasta
Temperatura wody:100°C
Ilość:2-3 g
Czas parzenia:2-5 min
Ilość wody:200 ml
Kraj pochodzenia:Indie
0.0 0
Napisz własną recenzję produktu Close
  • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
*
*
  • Zły
  • Doskonały
*
*
*
*
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje