Ponieważ jej ziarna, choć cenne niczym diamenty wydobywane z głębi ziemi, prawdziwy blask pokazują dopiero wtedy, gdy zostaną zmielone. Dopiero wtedy zamieniają się w kawowe brylanty, których walory od lat zachwycają koneserów z całego świata.
- bo aromat czekolady i orzechów to dopiero początek tego, co Cię czeka podczas degustacji tego gatunku kawy;
- bo słodycz karmelu jest tutaj wspaniale dopełniana przez cytrusowe, soczyste orzeźwienie;
- bo nie ma nic bardziej energetycznego od brazylijskiego espresso o poranku;
Doce Diamantina to kolejny kawowy brylant, jaki można spotkać na brazylijskim płaskowyżu Cerrado. Bogactwo świata zwierząt i roślin stoi tam w kontraście do trudnych warunków, jakie postawiła tam wszystkim Natura. Krzewy kawy brazylijskiej radzą sobie jednak doskonale w tamtejszych warunkach. Ziarna kawy suszą się przez miesiąc, by po tym okresie zostać ołuskane i starannie posortowane i trafić do prażenia.
Kawa ta jest najpierw suszona przez miesiąc na świeżym powietrzu. Na tym etapie aromat i charakterystyczny smak wędruje z miąższu do ziarna. Następnie owoce są łuskane i sortowane. Na końcu czeka je prażenie w wysokiej temperaturze metodą flow-roast. Choć brzmi to wszystko prosto, w rzeczywistości jest prawdziwą sztuką, ponieważ minimalny błąd na każdym z tych etapów może zadecydować o niepowodzeniu.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.