Jedna z najlepszych kaw afrykańskich o ziarnach, które szokują idealnym kształtem i perfekcyjną jakością. Smak i aromat podkreślają klasę tego niewątpliwego rarytasu...
- szukasz kawy o ziarnach najbardziej zbliżonych do ideału;
- masz ochotę na espresso o pełnym, lecz łagodnym smaku i takim samym aromacie;
- lubisz, gdy aromaty delikatnych kwiatów i soczystych cytryn współgrają ze sobą, tworząc totalnie zniewalające połączenie;
- przyjemnie słodki posmak naparu należy do twoich ulubionych;
- szukasz najlepszej kawy do parzenia w tygielku.
Suchy, podrównikowy klimat, brak dostępu do morza i mało urodzajne gleby. Trzeba przyznać, że Natura nie jest zbyt przychylna dla Zambii. Kawa uprawiana jest w okolicach Gór Muchinga, które znajdują się w pobliżu Lusaki – stolicy Zambii. Sadzonki kawy przywędrowały do tego kraju w połowie XX wieku z Kenii i Tanzanii.
Kawa ta po zebraniu poddawana jest obróbce metodą na sucho. Symbol potrójnej litery A oznacza, że ziarna są niezwykle starannie selekcjonowane, wybierane są jedynie te o idealnych kształtach.
Smak kawy przypomina kawy uprawiane w Kenii i Zimbabwe. Kwaskowość kawy waha się od średniej po wysoką (zależy to oczywiście od stopnia jej wypalenia). Możemy liczyć tutaj na łagodny, choć pełny smak i aromat kojarzący się z owocami cytrusowymi (cytrynami) oraz kwiatami. Całość uzupełnia słodki posmak.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.