Zimbabwe AA Plus może bez trudu konkurować z najlepszymi kawami z Etiopii czy Kenii. Doskonały kształt, wielkość i jakość ziaren idzie tutaj w parze z bogactwem smaku i pełnią aromatu...
Afryka Wschodnia – od terenów na Półwyspie Arabskim, poprzez Etiopię, Kenię, aż po Zimbabwe na południu kontynentu, to szeroki pas upraw krzewów kawowych, które skutecznie konkurują o uwagę koneserów z produktami wytwarzanymi po drugiej stronie Oceanu Atlantyckiego – w Ameryce Południowej i Środkowej. Kawa Zimbabwe AA Plus uprawiana jest na ubogich, wyżynnych glebach znajdujących we wschodniej części tego afrykańskiego kraju. Zimbabwe to kraj nękany problemami natury ekonomicznej, znany między innymi z wyniszczającej gospodarkę gigantycznej hiperinflacji. Ziarna kawy są więc w tamtejszym krajobrazie produktem na wagę złota, ponieważ ich wartość nie ulega zmianom.
Kawa ta jest zbierana ręcznie. Gotowy napar cechuje się średnią kwaskowością, przyjemną cielistością oraz tym, co jest typowe dla kaw afrykańskich, czyli nutami owocowymi (między innymi cytrusowymi) i kwiatowymi. Nie możemy przy tym zapomnieć o karmelu i czekoladzie – składnikach smakowych, które nadają kawie niezwykłego kolorytu.
Kawa Zimbabwe AA Plus może bez trudu konkurować z najlepszymi kawami z Etiopii czy Kenii. Doskonały kształt, wielkość i jakość ziaren idzie tutaj w parze z bogactwem smaku i pełnią aromatu...
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.